Uutiset

SM 2013 tulokset


Suomenmestaruuden 2013 voittivat Spot ja Leena Jussila
Paimennuksen Suomen mestaruuskilpailut 4.-6.10.20113 Somerolla - TULOKSET
 
Paimennuksen Suomen mestaruuskilpailut 2013 kilpailtiin viikonloppuna Kotikosken lammastilalla Somerolla. Kilpailun 30 -vuotisjuhlavuonna kisan isäntinä toimivat Elisa ja Kari Kotikoski. Heillä on 400 uuhen texel- ja turkislammaskatras. Kotikosket ovat varsin tottuneita järjestämään paimennuskilpailuja ja -tapahtumia tilallaan. Vuonna 2011 heillä järjestettiin Pohjoismaiden mestaruuskilpailut.  Tämänkertaiseen SM -kisaan osallistui vajaat 40 koiraa ja ohjaajaa. Kilpailun karsintalähdöt perjantaina ja lauantaina olivat yksilökilpailun lisäksi karsintakisa maajoukkuepaikkaa varten ensi vuoden EM- ja MM-kilpailuihin. Kahden karsintapäivän yhteispistemäärältään 15 parasta pääsivät sunnuntaina kilpailtuun SM-finaaliin.
 
Kilpailun voitto matkasi viime vuoden tapaan tuttua reittiä Lappiin. Tämänkertaiseksi Suomen mestariksi kruunattiin vahvan viikonlopun tehneet kittiläläiset Leena Jussila ja Killiebrae Spot. Hopean pokkasivat Suomen maajoukkueen vakiokasvot luomulypsykarjatilallinen Heikki Teittinen ja Peppi Juvalta. Jo 10-vuotias bordercollienarttu Peppi edustaa kotimaisen kisapaimennuksen vanhempaa ja erittäin kokenutta kaartia. Pronssille nousivat Michaela Wikberg ja ruotsintuontiuros CMM’s Börje Närpiöstä. 
 
Tulokset, SM-finaali 6.10.2013:
 
1. Killiebrae Spot Leena Jussila 120 p.
2. Skogbölen Storm ”Peppi” Heikki Teittinen 114 p.
3. CMM’s Börje Michaela Wikberg 108 p.
4. Ben Severi Hirvonen 107 p.
5. Kemi Rhys Anja Lehtiö 106 p.
6. CMM’s Jake Heikki Teittinen  93 p.
7. Rokka Severi Hirvonen  91 p.
8. CMM’s Jackson Michaela Wikberg  88 p.
9. Spot Petri Keski-Korpela  85 p.
10. Sammy Kari Kotikoski  84 p.
11. Mirk Kari Kotikoski  82 p.
12. Pomo Minna Eronen  75 p.
13. Eira Minna Jokisaari ret.
14. Cowlow Jess Leena Jussila ret.
15. Magdalena Jonna Paasila disk.
 
Irlantilainen Edward ”Ned” O´Keeffe tuomaroi kaikki kolme pitkää kilpailupäivää. Hän oli erittäin tyytyväinen kilpailun järjestelyihin ja lampaisiin, jotka olivat tarpeeksi haastavia mutta kuitenkin erittäin tasalaatuisia. ”Näitä lampaita täytyi sekä koiran että ohjaajan osata paimentaa, muuten ei radasta selvinnyt kunnialla. Ilmaiseksi ne eivät antautuneet ohjailtavaksi. Olen erittäin otettu järjestelyiden korkeasta tasosta ja laatulampaista,” ammattilampurina työskentelevä O’Keeffe toteaa. Hän kehui myös naishandlereiden osaamisen tasoa. Heistä voisi useampi mieshandleri Irlannissakin ottaa mallia.
 
Kilpailuihin osallistui useita ohjaajia, jotka ovat aktiivisesti hakeneet oppia ulkomailta ja varsinkin Brittein saarilta. O’Keeffen mielestä tällainen vetää koko suomalaista paimennusta ylöspäin, sillä kilpailemisen tason noustessa kaikki panevat parastaan ja motivoituvat treenaamaan. Hän toivotti nyt EM- ja MM-kisoihin valitulle maajoukkueelle paljon onnea ja menestystä ja uskoo, että joukkue tulee pärjäämään hyvin kansainvälisissä kisoissa. O’Keeffe kertoi palaavansa Irlantiin mieluisaa kokemusta ja monta uutta ystävää rikkaampana. Hän muisti lisäksi mainita, että ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi ja suomalaisten lämmin vieraanvaraisuus oli ollut häkellyttävää.
 
Raikas syyssää helli yleisöä ja kilpailijoita. Ainut huoli oli jo tähän vuodenaikaan melkoisen lyhyt valoisan päivän pituus. Kilpailijamäärät ovat nousseet viime vuosina huomattavasti ja syksyllä järjestettävät suurkilpailut alkavat aiheuttaa päänvaivaa juuri päivän pituuden suhteen. Hyvin toiminut kisakoneisto kuitenkin siivitti kilpailut oikea-aikaisesti päätökseen.
 

Edellinen sivu: Suomen Paimenkoirayhdistys ry.
Seuraava sivu: Yhteystiedot


Elma2017