Uutiset

Junnu- ja Nuortenmestaruuksista


kilpaillaan Kiteellä
 

Pikkumestikset nostavat tulevaisuuden lupauksia kisakartalle


- paimennus ja työkoira tärkeässä asemassa sujuvassa eläinten käsittelyssä karjatiloilla

 
Suomen Paimenkoirayhdistyksen pikkumestaruuksista kilpaillaan kiihkeästi 5.9.2015 Kiteellä Ollilan tilalla kauden ykkös- ja kakkosluokan päätöskisoissa. Kotimaisen alempien luokkien kesän 2015 kisakalenterin kruunaava syyslauantai tarjoilee paimennuksen ja nuorten koirien ystäville mielenkiintoisen kattauksen. Kisaajia on tulossa ympäri Suomen hakemaan onnistumista.
 
Kilpailevat koirat ovat pääosin työkoiria suomalaisilta tuotantotiloilta. Kilpaileminen on yksi tärkeä ikkuna työkoirien tasoon ja osaamiseen kotimaassa. Lisäksi kilpailujen avulla harjoittelu- ja koulutusmotivaatiota voidaan huomattavasti parantaa, mikä aina vaikuttaa kotitöihin ja niiden sujuvuuteen positiivisesti.
 
Kiteen pikkumestislauantain kisalampaiksi Ollilan tilan Minna Eronen ja Santeri Käyhkö ovat valinneet nuoria suomenlammas, pälsfår ja risteytysuuhia. Tilalla kasvatetaan lampaiden lisäksi myös charollais emolehmiä.
 
Farmirekku koirahoitolaa tilan ohella luotsaavat Minna ja Santeri ovat molemmat koiraa käyttäviä karjaihmisiä. Minna lisäksi kilpailee kansainvälisellä tasolla paimennuksessa ja kasvattaa ja kouluttaa koiria myös muille tiloille.
 
Isäntäpari on valmistautunut nyt tulevaan kisapäivään huolella. He ovat testanneet kisoja alustavan viikon lampaita tekemällä karsintaa kisaan osallistuvasta katraasta sekä varmistamalla, että kisat sujuisivat tasaisesti kaikkien osallistujien kesken. Lampaiden ei tarvitse olla helppoja, mutta laadukkaan ja reilun kisan aikaan saamiseksi toivotaan tasaisia lammasryhmiä. Eläimet tuntuvan toimivan hyvin ja ovat varmasti varsin notkeita liikkeissään vastaten hyvin koiran käskytykseen. Etukäteistöihin on kuulunut myös kisaporttien tekemistä ja maalaamista sekä yleistä suunnittelua ja siistimistä. 
 
Junnumestaruudessa kilpaillaan I-luokan radalla. Tuomarit voivat halutessaan vaikeuttaa ratoja. Kilpailuoikeus Junnukisaan täyttyy, mikäli koira täyttää kilpailuvuonna maksimissaan kolme vuotta. Koira ei ole myöskään vielä kilpaillut SPKY:n II-luokassa tai muissa ylemmissä luokissa. Aiempaa kilpailuvaatimusta ei ole.
 
Nyt Junnuihin on ilmoittautunut 18 koirakkoa. Kisakoirissa löytyy edustus sekä bordercollie että working kelpie roduissa, joita yleisimmin käytetään sekä meillä että muualla paimennustyössä karjatiloilla. Kiteen kisan tuomitsee kaksi kotimaista, arvostettua tuomaria Tiina Mäkelä ja Nilla Salonen.
 
Nuorten mestaruuskisojen kilpailuratana toimii II-luokan rata. Kilpailuoikeus luokkaan täyttyy, jos koira ei ole vielä kilpaillut III-luokassa tai muussa vastaavassa luokassa. Tähän päätöskilpailuun ei ole asetettu ikärajaa. Kisaan osallistuu 12 koiraa, ja kisan tuomitsevat juvalainen Heikki Teittinen ja Pirjo Koivu Haminasta.
 
Yleisö on tervetullut seuraamaan kisoja. Vapaa pääsy. Paikan päällä on pikkupurtavaa ja juomia tarjoava monipuolinen Lotan kanttiini. Varaudu käteisellä, retkituolilla ja reippaalla ulkoilma-asenteella! Koirat mukaan vain talutushihnassa ja kakkapussit mukaan.
 
TERVETULOA!
 
Lisätietoja:  www.spky.fi   Kilpailuvastaava: Tiina Mäkelä, p. 041 462 4987
Järjestäjä: Ollilan tila / Minna Eronen, puh. 050 568 5056, www.farmirekku.com, Potoskavaarantie 27, 82500 KITEE
 
SPKY kilpailuja sponsoroi Bozita Robur, joka on Lantmannen Doggyn tuotemerkki. SPKY ry on ylpeä yhteistyöstä!
 

Edellinen sivu: Suomen Paimenkoirayhdistys ry.
Seuraava sivu: Yhteystiedot


Elma2017