Uutiset

Junnu- ja Nuortenmestaruuksien


tulokset Kiteeltä

Paimennuksen Junnu- ja Nuorten mestaruuskilpailut 5.9.2015 Kiteellä

 

Paimennuksen Junnu- ja Nuorten mestaruuskilpailut 2015 kilpailtiin syyskuun ensimmäisenä lauantaina Ollilan emolehmä- ja lammastilalla Kiteellä. Kisan isäntinä toimivat Minna Eronen ja Santeri Käyhkö Kiteen Potoskavaaralla.
 
Kisajärjestelyt olivat huippuluokkaa ja kisat menivätkin erittäin sujuvasti. Tuomarinelikon mielestä lampaat olivat erittäin hyviä ja puitteet hienot. Tämän kertaiseen Junnukisaan osallistui 18 koiraa ja ohjaajaa. Nuorten mestaruudesta kilpaili 12 koirakkoa.
 

Junnumestari Rusty

 
Junnujen voitto matkasi suomenlammaskasvattaja ja lampuri Marjatta Jaatisen ja hänen nuoren ruotsintuontiuroksensa mukana Juupajoelle Keski-Suomeen. Tämänkertaiseksi Junnumestariksi kruunattiin lahjakas, vasta kilpauransa aloittanut ja erittäin kokeneissa käsissä kilpaillut bordercollie Rusty.
 
Vahvan ajon omalla kasvatillaan Määtilan Salamalla tehnyt somerolainen lampuri Heikki Mäkinen nousi hopealle ennen Haminasta kotoisin olevaa lypsykarjatilallista Katri Piilolaa, joka niin ikään kilpaili itsekasvattamallaan Karjapaimenen Lakilla.
 
Junnukisassa nuoret ja kokemattomat koirat selvisivät hienosti kuivin jaloin vaativasta tehtävästään. Kisaradat olivat läpeensä siistejä ja asiallisia. Tämän vuoden ilahduttava erikoisuus oli working kelpieiden runsas esiintulo kauden päätöskisoissa. Kaikkien yhteensä 30 osallistuneen joukossa oli jopa 6 kelpietä, mikä on varmaan suomalaisessa paimenkisahistoriassa kaikkien aikojen ennätys.
 
Tulokset, Junnumestaruus 5.9.2015:
 
Tuomarit: Nilla Salonen ja Tiina Mäkelä, luokan max. pisteet 180 p.
 
1. Vallhunden Rusty Marjatta Jaatinen 139 p.
2. Määtilan Salama Heikki Mäkinen 138 p.
3. Karjapaimenen Laki Katri Piilola 129 p.
4. Mac Helena Pesonen 123 p.
5. Pii Ann-Mari Lintunen 122 p.
 

Nuorten mestari Lola

 
Nuorten mestaruuden pokkasi huikealla radalla ja osaamisellaan Nilla Salonen Elimäeltä. Hänen 1 v 8 kk ikäinen bordercollienarttunsa Karjapaimenen Lola osoitti vahvaa osaamista ja sopeutumiskykyä.
 
Liperiläinen Ninka Reittu onnistui brittituontinartullaan Bonnie hyvin – varsinkin ajossa – ja ylsi kakkossijalle. Rantasalmelta kisaamaan tulleet lampuri Susanna Nuutinen nuoren ja lahjakkaan työkoiransa Inkan kanssa nousivat pronssille. 
 
Tulokset, Nuorten mestaruus 5.9.2015:
 
Tuomarit: Pirjo Koivu ja Heikki Teittinen, luokan max. pisteet 200 p.
 
1. Karjapaimenen Lola Nilla Salonen 166 p.
2. Bonnie Ninka Reittu-Kuurila 145 p
3. Inka Susanna Nuutinen 129 p.
4. Touho Ann-Mari Lintunen 102 p.
5. Popper Minna Pukkila 101 p.
 
Raikas syyssää helli yleisöä ja kilpailijoita mestaruusmittelöiden aikana ilman etukäteen uhkailtua sadetta. Hyvin toiminut kisakoneisto siivitti pikkumestikset oikea-aikaisesti päätökseen. Lopuksi kisattiin vielä päivän täytelähtönä vaativa ja haasteellinen III luokan rata. 
 
Kisapäivän sponsorina toimi yhdistyksen yhteistyökumppani Bozita Robur, joka on Lantmannen Doggyn tuotemerkki. SPKY ry. kiittää palkinnoista.
 

Edellinen sivu: Suomen Paimenkoirayhdistys ry.
Seuraava sivu: Yhteystiedot


Elma2017