Uutiset

Continental 2016


tulokset
Suomen Paimenkoirayhdistys SPKY ry:n TULOSTIEDOTE
 

Paimennuksen Euroopan mestaruuskilpailut 26.-28.8.2016 Juvalla – TULOKSET

 
PERJANTAI 26.8.2016 – I karsintapäivä / 43 kilpailijaa ja LAUANTAI 27.8.2016 – II karsintapäivä / 44 kilpailijaa – SUNNUNTAI Finaali 29.8.2016 16 kilpailijaa
 
Paimennuksen Euroopan mestaruuskilpailut 2016 / Continental Sheepdog Championship 2016 alkoivat perjantaina 26.8., jolloin 43 koirakkoa tavoittelivat sijoitusta kahdeksan parhaimman joukkoon. Nämä kahdeksan ja lauantaina 27.8. karsinnan parhaimmat kahdeksan pääsevät sunnuntaina finaaliin. Yhteensä karsinnoissa kilpaili 87 koirakkoa 14 maasta.
 
Molempien karsintakilpailupäivien voitto matkasi viime vuosien tapaan jo tuttua reittiä Norjaan. Tällä kertaa superjoukkueesta perjantaina onnistui nappiin Karin Mattsson/Trim ja lauantaina Torbjörn Jaran Knive/Bea. Viime vuoden EM voittaja Serge van der Zweep uusi mahdollisuutensa titteliin pääsemällä finaaliin. Yllättäjä Sveitsistä Corinne Nyffenegger nousi karsintaperjantain kolmoseksi. 

 

Tulokset, EM-karsinta perjantai 26.8.2016

Max. 220 pistettä
1. Karin Mattsson / Trim Norja 206 pistettä
2. Serge van der Zweep / Llangadog Gary Alankomaat 204 pistettä
3. Corinne Nyffenegger / Ianna Sveitsi 178 pistettä
4. Viktoria Fornander / Aramis Ruotsi 178 pistettä
5. Anita Hermes / Roger Saksa 176 pistettä
6. Nicolas Annaloro / E’Time Ranska 175 pistettä
7. Eliane Verboven / Mona Belgia 169 pistettä
8. Eva Karlsson / Kelli Ruotsi 165 pistettä
 
Edeltävään torstaihin verrattuna raikas syyssää helli perjantaina sateetta yleisöä ja kilpailijoita. Erittäin toimivien varikoiden ja tiukan aikataulutuksen sanelemana iso kilpailijamäärä saatiin vietyä valoisan aikaan hyvin läpi. Pohjoisirlantilainen Chris McNaughton ja skotti George Gardner vetivät tiukkaa tuomarilinjaa ja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta pisteet eivät nousseet kovinkaan huikeiksi. Lampaat toimivat hyvin, olivat sopivan tasaisia, mutta selvästi haastavia eurooppalaisille ohjaajille. 
 
 
 

Tulokset, EM-karsinta lauantai 28.8.2016

 
Max. 220 pistettä
1. Torbjörn Jaran Knive / Bea Norja 215 pistettä
2. Eliane Verboven / Pip Belgia 205 pistettä
3. Anita Hermes / Conquest Mitch Saksa 197 pistettä
4. Marta Chmiel / Neala Puola 197 pistettä
5. Sander Hindenes / Gael Norja 193 pistettä
6. Susanne Lejuez / Gain Alankomaat 192 pistettä
7. Leena Jussila / Cowlow Jess Suomi 186 pistettä
8. Viola Hebeler / Mettelberg Gizmo Saksa 185 pistettä
 
Lauantaina sää nosti vaikeusastetta, sillä hetkittäiset myrskytuulet veivät kuluvuuden lähes nollaan. Villi Pohjola näytti voimaansa. Kisayleisöä se ei sinänsä säikäyttänyt, sillä paikalle saapui silti runsaspäinen katsojajoukko. Yhteistyökumppaneiden teltoissa toimittiin niin myynnin kuin ruokatarjoilunkin osilta aivan kuin raivoavaa säätä ei olisi ollutkaan. Sähköt menivät lopulta kokonaan pätkittyään pitkin päivää, mutta päivän kulku jatkui silti suunnitellusti.
 
Norjan Knive, joka on moninkertainen paimennuksen Euroopan mestari, kykeni suoriutumaan radastaan tuulessa samalla jäätävän hienolla tasolla kuin mitä häneltä on aina totuttu näkemään. Lauantain kakkonen belgialainen Eliane Verboven/Pip ja kolmonen, saksalainen lampuri ja erittäin kokenut kilpailija Anita Hermes/ Conquest Mitch pääsivät sitten lopulta molemmilla koirillaan finaaliin.
 
 

Young Handler 2016, torstai 25.8.2016

Torstaina aloitettiin Nuorten Ohjaajien eli Young Handler kilpailulla. Neljä kilpailijaa varten tuotiin Rantasalmelta Putkisalon kartanosta puhdasrotuisia dorset uuhia, jotka toimivatkin kilpailussa erittäin mallikkaasti. Nuoret kyvyt pääsivät näyttämään taitonsa ja radat olivat vaikuttavan hyviä.
 
Tanskalainen tuomari Finn B Petersen kehui osallistujien taitoja ja tasaisuutta. Eroja oli hyvin vaikea tehdä nuorten kesken. Itse asiassa kaikki neljä pääsivät 8 pisteen sisään toisistaan. Suomen edustaja Aada Teittinen Juvalta teki kiitettävän radan koirallaan BB Mitch, mutta kovassa kisassa muutaman virheen tekeminen kostautui neljänneksi sijaksi. Voiton vei tyylikkään ja miltei virheettömän radan ajanut norjalainen Karianne Buer koirallaan Step. 
 

Young Handler 2016 kilpailun tulokset 25.8.2016

 
Max 110 pistettä
1. Karianne Buer / Step Norja 96 pistettä
2. Emma De Meyst / Jill Belgia 91 pistettä
3. Frida Fornander / Ben Ruotsi 89 pistettä
4. Aada Teittinen / BB Mitch Suomi 88 pistettä
Kisan pääsponsorina toimi MTK Etelä-Savo.
 
 

EUROOPAN MESTARUUSKULTA JA -HOPEA NORJAAN

 
Paimennuksen supermaa Norja nappasi viileän varmalla tyylillä EM-kullan ja -hopean mukaansa. Voittaja Torbjörn Jaran Knive ja hopealle yltänyt Karin Mattsson ovat molemmat erittäin tunnettuja ja suoritusvarmoja kilpailijoita. Heidän ratansa olivat huikeaa katsottavaa. Komanneksi jäi viime vuoden voittaja, seitsenkertainen EM-voittaja Serge van der Zweep / Gary Alankomaista.Ilahduttavasti finaaliin päässeen suomalaisen yrittäjän Leena Jussilan rata valitettavasti päättyi toisen lammasryhmän hakuun.
 
Finaalipäivä oli raikas ja aurinkoinen. Suomi näytti hymyilevät kasvonsa rankkojen karsintapäivien jälkeen. Myös maatalous ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen oli seuraamassa kilpailua. Hän jututti ulkomaisia kilpailijoita, jotka usein ovat myös viljelijöitä. Tiilikainen itse on ollut ministerivuosiin saakka luomuviljelijä, joten yhteistä keskusteltavaa riitti.
 
Kilpailijat ja yleisö olivat tyytyväisiä. EM kisaorganisaation brittiläinen puheenjohtaja Jim Easton totesi, ettei EM-kisojen tarvitse enää kiertää, vaan tämän vuotisten kisojen perusteella voitaisiin Suomea pyytää järjestämään kisat joka vuosi. Yhteensä kaikissa, 32 EM-kilpailussa mukana ollut Jim Easton vakuutti, ettei ole koskaan nähnyt näin hyvin toimivia varikkoja ja täsmällistä toimintaa kuin Suomessa. Easton piti myös pienen puheen ja minuutin hiljaisen hetken toukokuussa 81-vuotiaana menehtyneen sveitsiläisohjaajan Odette Lieberin muistolle, joka aikoinaan laittoi Manner-Euroopan EM-kilpailut alulle. 
 

Tulokset, EM-finaali sunnuntai 29.8.2016

Max. 340 pistettä
1. Torbjörn Jaran Knive / Bea Norja 304 pistettä
2. Karin Mattsson / Trim Norja 250 pistettä
3. Serge van der Zweep / Llangadog Gary Alankomaat 233 pistettä
4. Nicolas Annaloro / E’Time Ranska 215 pistettä
5. Viola Hebeler / Mettelberg Gizmo Saksa 189 pistettä
6. Anita Hermes / Conquest Mitch Saksa 170 pistettä
7. Eliane Verboven / Mona Belgia 166 pistettä
8. Anita Hermes / Roger Saksa 159 pistettä
 
 
Lisää kilpailun sivuilta www.continental2016.fi, Kilpailujohtaja Susanna Nuutinen 050 341 5130
 
Kuvia tapahtumasta (www.flickr.com)
 

Edellinen sivu: Suomen Paimenkoirayhdistys ry.
Seuraava sivu: Yhteystiedot


Elma2017