Uutiset

Paimennuksen MM-kilpailut


Hollannissa 13.-16.7.2017
 

Suomen maajoukkue valmiina haasteeseen

Suomen Paimenkoirayhdistys SPKY ry lähettää joka kolmas vuosi järjestettäviin paimennuksen MM-kilpailuihin kahdeksan koirakon maajoukkueen. Vuoden 2017 maajoukkue on jo valittu ja nimetty viime kesän aikana kilpailtujen karsintakilpailujen avulla. Kokonaisuudessaan kilpailuissa kisaa yhteensä 30 maasta 243 koirakkoa.
 
MM-kilpailut järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Brittein saarten ulkopuolella Manner-Euroopassa, ja kisapaikaksi on valikoitunut Alankomaat. Vuoden 2017 MM-kilpailuissa järjestetään myös nuorille tarkoitettu MM-mittelö: World Trial Young Handler 2017, jonne osallistumisoikeus on alle 21-vuotiaille ohjaajille.  Suomen edustaja tässä kilpailussa on juvalaisen luomumaitotilan tytär, taideopiskelija Aada Teittinen koiransa BB Mitch kanssa.
 
 
Kilpailut ovat oheistapahtumineen suuri maaseutujuhla, jossa neljän, viiden päivän ajan pääsee seuraamaan huippupaimennusta ja taidokasta eläinten käsittelyä sekä näkee maailman huippujen taistelevan maailman mestaruudesta.  Kahtena ensimmäisenä kisapäivänä karsitaan kolmella eri pellolla lauantain semifinaaliin, johon pääsee 42 koirakkoa. Semifinaalista taas karsitaan sunnuntain finaaliin 12 koirakkoa.
 
Aiemmat MM-kisat on aina voittanut britti. Finaaliinkin on yleensä päässyt vain muutama, ei brittiläinen koira-ohjaaja pari. Nyt on mielenkiintoista nähdä, pystyvätkö britit ylläpitämään samanlaista hegemoniaa Manner-Euroopan maaperällä. Tulospalvelu löytyy somessa ja nettisivuilla. 
 
Suomen joukkue
 
Anja Lehtiö, kapteeni, BB Coel ja Kemi Rhys, Lieto 
Elisa Kotikoski, Bell ja Musti, Somero
Leena Jussila, Cowlow Jess, Loviisa
Jonna Paasila, Borderliz Magdalena, Vantaa
Minna Eronen, Heili, Kitee
Michaela Wikberg, Borderliz Sune, Korsnäs
 
Suomen joukkueeseen paikat on karsittu viime vuoden aikana, viimeiset karsinnat olivat syksyllä Kiteellä, SM2016-kisoissa. Joukkue muodostaa vahvan edustuksen, jossa kilpailevien taustoista löytyy kotieläintalouden ammattilaisia ja rutiinisti jokapäiväisessä työssään työkoiraa käyttäviä aina ammattilampureista karjanhoitajiin ja keikkapaimeniin.
 
Suomalaisen paimennuksen taso on viime vuosina noussut huimaavaa tahtia. Kisakärjen kehittyessä myös tiloilla tapahtuva koiran työkäyttö parantuu ja muuttuu aina vaan ammattimaisemmaksi. 
 
Lisätietoa
 
 
 

Edellinen sivu: Suomen Paimenkoirayhdistys ry.
Seuraava sivu: Yhteystiedot


Elma2017