Uutiset

PERUSRADAT 2010


Untitled document Perusratojen suorittamisesta kaudella 2010 - syksyn päivät varmistuneet
Untitled document

Kauden 2010 viimeiset perusradat varmistuneet:

Putkisalo/Rantasalmi keskiviikkona 17.11.2010. Harjoitusratoja voi ajaa klo 10 alkaen.
Varsinaisia ratoja aloitetaan ajamaan noin klo 11:30. Lisätietoja Susanna Nuutinen, susanna.nuutinen(a)putkisalo.fi  p. 050-3405130

Nilla Salosen tilalla Ruotsinpyhtäällä torstaina 25.11.2010. Päivä alkaa klo 10.30. Ilmoittautuminen ja lisätietoja: Nilla Salonen, nilla.salonen(a)elisanet.fi p. 040-7222917.

Nautaperusratamahdollisuus on Juvalla Heikki Teittisen luona niin kauan kuin kelejä riittää. Mahdollisuus vaikka treenien yhteydessä. Ilmoitettava etukäteen, jotta paikalle saadaan toinen tuomari. Yht.tiedot Heikille p. 0400-752780.

Muistakaa ottaa koiran paperit mukaan! Perusrata maksetaan paikan päällä. Tervetuloa perusradoille!


Yleistä perusradoista

Perusratapäivien pitämisestä ja niistä tiedottamisesta saadaan paljon palautetta joka vuosi. Käytäntö ja yhdistyksen selkeä linja on, että perusratoja voidaan suorittaa treenien yhteydessä, kisojen jälkeen tai muuten sopivana päivänä. Siitä voidaan kertoa alueen sisällä kulkevalla tiedotuksella tai käyttää yhdistyksen nettiä ja lehteä hyväksi. Tähän asti on riittänyt, että paikalla on vähintään kaksi perusratatuomaria, sopivat eläimet ja muut tykötarpeet. Rataan käytettävien eläinten omistaja ei voi suorittaa omilla lampaillaan/naudoillaan perusrataa ja tietyt jääviydet estävät esim. tuomaria tuomaroimasta omia kasvattejaan. Yleistä tai virallista ilmoitusvelvollisuutta järjestettävistä perusratapäivistä ei ole vaadittu. Tätä kautta on haettu joustavuutta toimintaan ja haluttu pitää perusradan järjestelykynnys mahdollisimman matalana. Lisäksi, koska yhden päivän aikana on vain rajallinen mahdollisuus tarjota perusradan suorittamismahdollisuutta, ei kaikkia perusratatilaisuuksia ole voitu tai kannattanut tiedottaa koko jäsenistölle, varsinkaan, jos tilaisuus on jo heti kättelyssä täynnä. Jäsenistöä kannustetaan omaan aktiivisuuteen. Perusrataa suorittamaan mieliville voi suosittaa esim. ryhmän keräämistä ja perusratapäivän tilaamista. Kun paikalla on vähintään viisi osallistuvaa koiraa, yhdistys maksaa perusratatuomareiden matkakulut.

Paimenpostin numerossa PP3/2009 Minna Eronen kirjoitti perusradasta ja kansantajuisti perusradan sisällön. Tutustukaa artikkeliin, jos perusrata ei vielä ole entuudestaan tuttu.

Perusrataa tarvitsevat ja/tai niiden pitopaikoista kiinnostuneet voivat ilmoittautua kurssivastaava – Anne Konstille, p. 046-6322473 tai kurssit@spky.fi tai ottaa yhteyttä esim. oman alueensa aluevastaavaan, joka osaa neuvoa eri mahdollisuuksista.

Rohkeasti treenaamaan perusratatavoitetta kohden!

SPKY:n hallitus


Edellinen sivu: Suomen Paimenkoirayhdistys ry.
Seuraava sivu: Yhteystiedot


Elma2017