Uutiset

EM 2010 Ranskassa kilpailtu


Untitled document Ranskan Ligletissa kilpailtiin 19.-22.8.2010 Continental eli paimennuksen Euroopan mestaruuskilpailut. Kilpailun voitto meni Sveitsiin, toinen tila Norjaan ja kolmas Ruotsiin.
Untitled document Vuoden 2010 EM -kilpailut käytiin Ranskassa. Suomen maajoukkue ei tällä kertaa yltänyt tiukassa kisassa 15 koiran finaaliin, mutta suomalaisilta nähtiin hyviä ratoja. Tuomarit ja kisaajat ahkeroivat helteessä kolmen päivän ajan ja sunnuntain finaalissa voiton ja EM tittelin vei Urs Imhof Sveitsistä koirallaan Ela (324 pistettä). Toiseksi nousi jo karsinnoissa loistovireessä ollut Jo Agnar Hansen koirallaan Tika (310 pistettä) ja kolmanneksi vuosi vuoden jälkeen suurkilpailuissa aina onnistuva ruotsalainen Henrik Nilsson koirallaan Bozz (303 pistettä).

Kuuman kisan tuomaroivat irlantilainen Con MacGarry ja skotlantilainen Peter Hetherington, molemmat tunnettuja ja menestyneitä kilpailijoita ja paimenkoirapersoonia Brittein saarilta.

Ruotsi nousi joukkuerankingissa ykköseksi. Maa sai finaaliin neljä koirakkoa. Kisa oli tänä vuonna yllätyksiä täynnä, sillä moni ennakkosuosikki jäi ulos finaalista.


Kisojen finaalin tulossivut löytyvät http://afbc.asso.fr/continental2010/index.php

Edellinen sivu: Suomen Paimenkoirayhdistys ry.
Seuraava sivu: Yhteystiedot


Elma2017