Uutiset

Enää on kaksi päivää SM-kisoihin


Untitled document Valmistelut etenevät sateesta huolimatta.  Kisalampaat laiduntavat päivisin vapaana kisapellolla. Keskiviikko iltana pystytettiin katsomoteltta ja huomenna talkooporukka viimeistelee yleisöalueen ja varikot. Ohessa on ratamestarin terveiset kisaajille
Untitled document

Ratamestarin terveiset,

Lämpimästi tervetuloa Rantasalmen SM-kilpailuihin. Sääennuste ei tosin lämmintä lupaa, mutta pidetään tunnelma korkealla sateesta huolimatta. Muutamia asioita näin etukäteen tiedoksi, jotta kisat saadaan mukavasti käyntiin ja osa asioista on jo etukäteen tuttuja.

Kilpailijat hakevat numeroliivit kisateltasta (iso teltta yleisöalueella)ennen tuomaripuhuttelun alkua. Junnu- ja nuortenmestaruuskisaajat palauttavat liivit myös samaan paikkaan ajettuaan oman osuutensa. SM-kilpailijat kilpailevat samoilla numeroilla finaalipäivänä.

Aikatauluista pyritään pitämään kiinni. Tuomaripuhuttelut alkavat minuutilleen aikataulun mukaan. Myöhästelijöitä ei voida odottaa. Ensimmäinen koira lähtee aikataulun mukaan.

Radan laidalla on odotustila koiralle ja ohjaajalle, jossa odotetaan omaa vuoroa yksi kerrallaan. Radalle ja sieltä pois on siirryttävä reippain askelin. Ratamestari voi tarvittaessa ohjeistaa radalle siirtymisessä.

Varikkotoiminta ja muu liikenne pyritään hoitamaan sujuvasti ja kaikille tasapuolisesti.

Junnumestaruus kilpailuista on tullut kysymyksiä. Voiko ohjaaja poistua haussa tolpalta? Tuomari tekee päätöksen siitä voiko tolpalta poistua vai ei ja ilmoittaa asiasta tuomaripuhuttelun yhteydessä.

Lauantaina on tuomarin lounastauko nuortenmestaruus- ja SM-luokan välillä. Tarkkaa aloitusaikaa SM-lähdölle ei voida määrittää.

Rataa muutetaan nuortenmestaruusluokan jälkeen, jonka jälkeen SM-luokan kilpailijat voivat tutustua rataan jo ennen tuomaripuhuttelua.

 

Kisoissa nähdään


Edellinen sivu: Suomen Paimenkoirayhdistys ry.
Seuraava sivu: Yhteystiedot


Elma2017