Uutiset

Pohjoismaiden mestaruus selittelemättä Norjaan


Norjalainen paimennuksen ylivoima jyräsi viikonloppuna Somerolla. Jo Agnar Hansen koirillaan Sisko ja Tika korjasi kilpailun kaksi parasta sijoitusta. Viime vuoden Pohjoismaiden mestarit Torbjörn Jaran Knive ja Maico ottivat kolmannen sijan.
Norjalaiset näyttivät mallia pohjoismaisille kanssaveljille ja -siskoille paimennuksen PM -kisoissa Somerolla. Joukkue oli harvinaisen vahva sekä yksilö- että joukkuesuorituksena. Suomalaiset Elisa Kotikoski Pimun ja Nilla Salonen nuoren Ukon kanssa saivat kunnioitettavasti radat lävitse vaikkakin aika loppui kesken. Tuomari Simon Mosse veti tiukkaa mutta selkeää arvostelulinjaa ja helpolla ei päässyt kukaan.

Järjestelyt saivat yleisesti kiitosta sekä yleisöltä että kilpailijoilta ja suurkilpailujärjestämisen putki on nyt avattu. Kiitosta on saanut varsinkin netissä reaaliaikaisena ongelmitta toiminut tulospalvelu, josta nytkin löytyvät kisojen kaikki tulokset ja lähtölistat. Kotikosken perhe teki mittavan työn kisajärjestelyjen eteen ja kilpailukoneisto kulki köhimättä kilpailusihteri Tiina Mäkelän, tuomaritulkki Marjatta Jaatisen ja ratamestari Susanna Nuutisen osaavissa käsissä. Varikot pysyivät aikataulussa ja niiden työskentely oli ammattimaista ja eleetöntä, mistä varsinkin norjalaiset kisavieraat kiittelivät vuolaasti. Koko tapahtuman juontajana toiminut Agneta Hellsten-Eriksson sujuvasti toi asiat kolmella kielellä niin kilpailijoiden kuin yleisönkin tietoon.

Kotikosken lammastilalla ei jääty makaamaan kiihkeätempoisen viikonlopun jälkeen, vaan alkuviikko sujuu vielä tuomarina toimineen Simon Mossen kolmella kurssipäivällä.


Edellinen sivu: Suomen Paimenkoirayhdistys ry.
Seuraava sivu: Yhteystiedot


Elma2017