Hallitus tiedottaa koronatilanteesta ja lisäyksistä kilpailu- ja perusratasääntöihin

Koronatilanteen aiheuttamien rajoitusten purku on pikkuhiljaa alkanut, tällä hetkellä kilpailukauden aloitus alkukesällä näyttää varovaisesti mahdolliselta. Koronavirus jatkaa edelleen kulkuaan ja tartuntojen ehkäiseminen on meidän jokaisen toimista kiinni. Suomen paimenkoirayhdistyksen hallitus ja kilpailutoimikunta miettivät parhaillaan keinoja järjestää paimennuskilpailut turvallisesti THL:n ohjeita ja suosituksia noudattaen.

Lisäykset kilpailusääntöihin ja kohta 1 lisäys myös perusratasääntöihin:

1. Paimennettavien eläinten kelpoisuus Suomen paimenkoirayhdistyksen kilpailussa, perusradalla ja yhdistyksen järjestämillä kursseilla:
a) Lampaiden ikä ja kunto: Hyväkuntoiset ja terveet eläimet, jotka ovat tottuneet paimennukseen. Minimi-iät: Lammas ja vuohi: vieroitettujen karitsoiden ja kilien ikä vähintään 4 kuukautta. Nauta: vieroitettujen vasikoiden ikä vähintään 6 kuukautta. Suositellaan, että emon kanssa alle kolmen kuukauden ikäisiä karitsoja ei käytetä.
b) Tiineys: Lammas: Kilpailueläimenä ei ole sallittu käyttää uuhta sen kahdeksalla viimeisellä tiineysviikolla. Suositellaan, että ei käytetä myöskään kuuden ensimmäisen tiineysviikon aikana. Nauta: Kilpailueläimenä ei ole sallittu käyttää hiehoa / lehmää, joka on yli kuusi kuukautta tiineenä.
c) Eläinten omistajalla on viime kädessä vastuu eläinten hyvästä kohtelusta. Eläinten omistajalla on oikeus keskeyttää kilpailu, jos eläinten hyvinvointi ei täyty. Tuomarilla on aina oikeus keskeyttää kilpailu.
d) Kilpailun järjestäjän ja tuomarin tulee kiinnittää huomiota paimennettavien eläinten hyvinvointiin kaikissa olosuhteissa kuten kova helle, rankka sade, varikon rakenne ja pohjarakenne, kilpailupäivän pituus etc.

2. Kilpailuissa käytettävä pelto ja eläimet:
Kilpailun järjestän ja tuomarin vastuulla on taata kaikille kilpailijoille mahdollisimman tasapuoliset puitteet.

3. Järjestäjän oikeus ilmoittaa onko järjestettävä kilpailu pistekisa vai ei: Järjestäjällä on oikeus päättää itse saako kilpailusta esikarsintapisteitä esimerkiksi tilanteessa, jossa pelto, eläimet tai olosuhteet eivät ole esikarsintaa vastaavalla tasolla. Tämä kerrotaan kilpailukalenterissa, kun kilpailusta ilmoitetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *