Paimennuksen 2020 SM-kilpailukutsu ja info

Paimennuksen SM2020-kilpailut pe–su 18.-20.9.2020, Hajala, SALO
Järjestäjä Peppi ja Marko Laine / Mikkolan tila
Tuomarit Petri Keski-Korpela ja Tiina Mäkelä
Perjantai ja lauantai ovat karsintapäiviä, jolloin kilpaillaan Open-radalla. Sunnuntaina 15 karsintojen parasta pääsevät tuplahaku- ja suurijakofinaaliin.
Ilmoittautuminen alkaa SM-karsintalistan mukaan 24.8.2020, ilmoittautumiset@spky.fi . Mukaan mahtuu max 35 koirakkoa, tarkka määrä tarkentuu elokuussa ennen ilmoittautumisten alkamista. Tarkemmat tiedot lähempänä kotisivuilla spky.fi ja Paimenpostissa.
SM-viikonlopun lähdöt ovat samalla EM 2021 Hollanti maajoukkuekarsintalähtöjä.
Kisamaksu 70e jäsen (100e ei jäsen) kattaa SM-kisaviikonlopun kaikki lähdöt
Kisatili: FI19 5016 0620 0402 70 (viite 4844)

MIKKOLAN LAMMASTILA ISÄNNÖI VUODEN 2020 SM-KILPAILUT
Joka syksyinen Suomen paimenkoirayhdistys SPKY ry järjestämä paimennuksen Suomen mestaruuskilpailu kilpaillaan jo 37. kerran. Kilpailun toteutuminen oli pitkään epävarmaa koronarajoitusten takia, mutta onneksi kilpailu saadaan järjestettyä. Peppi ja Marko Laineen
Mikkolan lammastilan upeissa maisemissa Salon Hajalassa kohtaavat kotimaisen paimennuksen huippuhandlerit ja -koirat perjantaista sunnuntaihin 18.-20.9.2020. Perjantain ja lauantain karsintakilpailuissa valikoituvat sunnuntain 15 finalistia. Finaalissa koirakot taistelevat tiensä läpi kansainvälisen tason tuplahakuradan suurine jakoineen.

Mikkolan lammastilalla on pidetty jo pitkään lammaspaimennuskilpailuja. SM-kisat tila järjestää nyt toisen kerran. Tilan pari sataa risteytysuuhta karitsoineen hoitaa jokirantojen suojavyöhykkeitä, erilaisia maisemanhoitokohteita ja tuottaa laadukasta kotimaista karitsanlihaa niin kauppojen tiskeille kuin suoramyyntiinkin. Lammastalouden ja monipuolisen kasvintuotannon lisäksi Peppi ja Marko Laine ovat viljelijäurallaan erityisesti panostaneet luontoarvoihin ja ympäristön hyvinvointiin. Tila palkittiin erittäin arvostetulla ’Suomen ympäristöystävällisin viljelijä’ -palkinnolla vuonna 2013. Tila tarjoaa myös juhla-, kokous- ja maatilamatkailupalveluja Mikkolan naapuritilalla Muntolassa, joka on hieno, historiallinen ja pieteetillä entisöity tila Halikossa. Mikkolan lammastuotteita myydään tilapuodissa, joka on kisojen aikaan avoinna.
Paimenkoirat ovat olleet mukana tilan eläinstrategiassa alusta asti. Peppi Laine on kouluttanut itselleen pennusta asti jo 5 työkoiraa. Toimivat paimenkoirat ovat välttämätön apu siirreltäessä lampaita laajoilla ja osin vaikeakulkuisilla laidunalueilla. Niiden avulla sujuvat joutuisasti
punnitukset sekä muut käsittelyt ja työn säästämisen takia tila ei voisi kuvitellakaan elämää ilman aina töihin innokkaita apureita. Peppi ja Marko Laine toivottavat kaikki kisaajat ja kiinnostuneen yleisön tervetulleeksi SM-kilpailuihin.
Mikkolan tilalla kilpaillaan pääosin finndorset risteytysuuhilla ja kolmirotukaritsoilla. Kesän mittaan Peppi Laine alueen muutaman paimennusaktiivin kanssa on järjestänyt pari pienempää kisaa, jossa on samalla testattu eläinten soveltuvuutta ja tasalaatuisuutta kisakoitokseen. Silloin, kun tässä tehtävässä onnistutaan hyvin, voi olettaa kisojenkin menevän sujuvasti. Puitteet ja tarvikkeisto löytyvät ja kokenut vapaaehtoisten henkilökunta auttaa varmistamaan kisojen
onnistumisen. Sunnuntain finaali pyritään kuvaamaan ja linkki Live stream –lähetykseen löytyy SPKYn Facebook sivulta.

Yleensä SM-kilpailuissa tuomari on tullut ulkomailta. Tänä vuonna poikkeuksellisesti kilpailut tuomitsee kaksi kotimaista, arvostettua kisatuomaria, joilla molemmilla on pitkällinen ura paimennuksen piirissä niin kilpailijana kuin tuomarinakin. Petri Keski-Korpela Valkeakoskelta ja
Tiina Mäkelä Kotkasta ottavat vastaan suuren tehtävän löytää parhaat kisaajat parhaista nöyrin mutta innostunein mielin. Kolmen päivän kisakoitos ei ole helppo tehtävä, mutta molempienmielestä on suuri kunnia päästä tuomaroimaan SM-kisoja. Kilpailuja sponsoroi pitkäaikainen yhteistyökumppani Bozita Robur.

I N F O
Lammaspaimennuksen SM-2020 Halikko 18.–20.09.2020
Kilpailuaikataulu (alustava):
Pe klo 9.00 I karsintalähtö (rataan tutustuminen ja tuomaripuhuttelu ennen) 31 koirakkoa
La klo 9.00 II karsintalähtö (rataan tutustuminen ja tuomaripuhuttelu ennen) 31 koirakkoa
Su klo 9.00 SM-finaali (rataan tutustuminen ja tuomaripuhuttelu ennen) 15 koirakkoa
Lisätietoja:
Suomen Paimenkoirayhdistys SPKY ry. www.spky.fi
Vastaava järjestäjä: Mikkolan tila / Peppi ja Marko Laine, 040 900 2957
Tuomarit: Petri Keski-Korpela ja Tiina Mäkelä
Kilpailusihteeri: s-posti: kilpailuvastaava@spky.fi
Kisan osoite: Mikkola, Vanha Turuntie 738, HAJALA (Salo). Ajo-ohje: käänny Vanhalta Turuntieltä MIKKOLA kyltin kohdalta ja seuraa opasteita pihan läpi.
Ilmoittautumiset: Osallistumisoikeus karsintalistan mukaan. Alkaa 24.8.2020, päättyy 7.9.2020, ilmoittautumiset@spky.fi

HUOM: Paikan päällä kyläkoulun vanhempaintoimikunnan kahvio. Suosituksena retkituoli ja sateenvarjo mukaan. Kannatamme roskatonta retkeilyä, oma muki mukaan -suositus. Mahdolliset lemmikit talutushihnassa. Koirien jätökset kerättävä roska-astioihin. Paikan päällä kuivakäymälä.

VAPAA PÄÄSY! TERVETULOA!