Nautapaimennuksen PM-kilpailut viikonloppuna Ruotsissa

Ruotsin Knutbyssä järjestetään ensimmäistä kertaa nautapaimennuksen PM-kilpailut tulevana viikonloppuna 14.-16.6.2019. Pohjoismaissa paimennetaan nautaa paljon kotieläintiloilla. Maailmalla lammastöihin pääasiassa käytetyillä koiraroduilla bordercolliella ja working kelpiellä on erityisasema pohjoismaisessa työkoirankäytössä nautatiloilla.

Koska nautakilpailut ovat hankalampi järjestää kuin lammaskilpailut, meillä kisataan naudoilla vuosittain vain muutamana kilpailupäivänä. Vain Juvan Muumaa on järjestänyt säännöllisesti joka syksy yhdet kaksipäiväiset nautakisat. Ruotsissa nautapaimennuskilpaileminen on yleisempää. On tärkeää, että nautaa päätyönään paimentavat koirat pääsevät kilpailemaan leipälajissaan. Tällöin motivaatio treenaamiseen nousee ja koirakot pääsevät esittelemään taitojaan.

Viime syksynä karsittiin joukkue tuleviin kilpailuihin. Tällä kertaa joukkueessa kilpailevat:

BB Mitch – Aada Teittinen
Torrie – Jennina Kilponen
Sky – Juha Moisander
Moss – Jennina Kilponen
Mae – Heikki Teittinen
Hercule – Anniina Holopainen
Fae – Erik Kuhn
Mira – Erik Kuhn
Clyde – Heikki Teittinen
Kelmi Dilkara – Kaisa Hilska
Reserve (varakoirat)
Wenja – Kimmo Klossner
Päättymätön Teho – Helmi Salmiheimo

Lähtölista (www.vallreg.svak.se) 

Kilpailun järjestää paikallinen paimenkoirayhdistys Upplands VK ja kilpailupaikkana on Knutby Prästgård, Uppsala.
Karsintakisat ovat perjantaina 14.6. sekä lauantaina 15.6. ja parhaat 7 koirakkoa mittelevät paremmuudesta finaalissa sunnuntaina 16.6.2019. Kilpailua voi seurata kisan Facebook-ryhmän livelähetyksessä. 

Onnea joukkueelle kilpailuun!