Suomen maajoukkue valmiina paimennuksen EM-kilpailuihin Saksaan

Vuosittain aina loppukesästä kilpaillaan aina Manner-Euroopan suurin ja tärkein paimennustapahtuma: Euroopan mestaruuskilpailut. Maajoukkue on karsittu viime vuoden aikana kilpailtujen karsintojen perusteella. Nykyisellään kotimainen paimennuskärki on hyvin kansainvälisellä tasolla ja menestymisen mahdollisuudet ovat hyvät.

Continentalit eli Manner-Euroopan EM-kilpailut järjestetään tänä vuonna Pohjois-Saksassa Wittbekissä. Suomesta kilpailuun osallistuu 8 koirakkoa. Continental Sheepdog Championship/ EM-kilpailut kilpaillaan to – su 22.–25.8.2019.

Kisan kotisivut löytyvät www.continental2019.de Paikan päälle on järjestetty paimennuskilpailun oheen mittava maaseututapahtuma. Kilpailusuorituksia pyritään striimaamaan kotikatsomoihin.

Suomen EM-maajoukkue 2019 on seuraava:

  1. Anja Lehtiö ja BB Coel, Lieto, kapteeni
  2. Jonna Paasila ja Borderliz Magdalena, Vantaa
  3. Kari Kotikoski ja Sammy, Somero
  4. Anja Lehtiö ja Kemi Rhemy, Lieto
  5. Michaela Wikberg ja Borderliz Sune, Korsnäs
  6. Leena Jussila ja Valmis Mulder, Loviisa
  7. Michaela Wikberg ja CMM’s Börje, Korsnäs
  8. Elisa Kotikoski ja Musti, Somero

VARALLA

  1. Elisa Kotikoski ja Bell, Somero
  2. Minna Eronen ja Nick, Kitee

Kolmen päivän aikana karsitaan sunnuntain finaaliin jokaisen päivän kuusi parasta koirakkoa. Finaalissa kilpailee siten 18 koirakkoa. Karsintapäivien rata on tavallista kolmosluokan (Open) rataa vaativampi ja pidempi. Finaalissa tuplahaku ja iso jako testaavat koirien ja ohjaajien henkistä ja fyysistä kanttia ja parhaista parhaimmat nousevat palkintopallille Pohjois-Saksan hämärtyvässä illassa. Kilpailun tuomitsee kaksi pitkän linjan kokenutta brittituomaria, joiden antamat pisteet lasketaan aina kilpailijakohtaisesti yhteen. Nettisivuilla julkaistaan karsintapäivinä miltei reaaliajassa kilpailijoiden saamat pisteet. Finaalissa pisteitä pantataan loppuun saakka.

Saksalaisella täsmällisyydellä kilpailuihin on valmistauduttu hyvissä ajoin ja ennakkotieto järjestelyistä on ollut erinomaista niin somen kuin tiedotteiden ja nettisivujenkin avulla. Onneksi Keski-Euroopan helteet ovat laantuneet, mutta silti sekä lampaiden että koirien hyvinvointi on etusijalla. Ennen kilpailuja koirat käyvät läpi tarkan eläinlääkärin tarkastuksen ja lampaiden vointia seurataan tiukalla seulalla. Paimennettavien eläinten sekä kilpailevien koirien hyvinvointi on aina etusijalla – ovathan nämä koirat korvaamattomia työkavereita ohjaajilleen. Lampaiden omistaja myös kokee suurta vastuuta elinkeinostaan. Järjestäjä on varautunut – tuntien Keski-Euroopan kesän sääolot – suurella määrällä lampaita ja yksittäinen lammas juoksee kisaradalla vain kerran. Lampaat ovat nuoria texel-risteytysuuhia suurlampuri Wolfgang Albertsenin katraasta.

Näihin EM-kilpailuihin osallistuu ennätysmäärä maita ja kilpailijoita. Suuren osallistujamäärän vuoksi tämän vuoden EM-kilpailuissa ei nähdä alle 21-vuotiaiden Young Handler kilpailua Saksassa. Ensi vuonna kisat käydään Sveitsissä poikkeuksellisesti lokakuun alussa. Paimennuksen EM-kilpailut on järjestetty vuosittain 1985 lähtien ja jokainen jäsenmaa järjestänyt kisat vuorollaan. Suomessa EM-kilpailut pidettiin vuonna 2016 Juvalla.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *