2019 SM-kilpailukutsu ja info

Paimennuksen SM 2019-kilpailut pe–su 4.–6.10.2019, Raasepori

Järjestäjä Annika Paarvio.

Tuomari ilmoitetaan tuonnempana.

Perjantai ja lauantai ovat karsintapäiviä, jolloin kilpailaan Open-radalla. Sunnuntaina 15 karsintojen parasta pääsevät tuplahaku- ja isojakofinaaliin.
Ilmoittautuminen alkaa SM-karsintalistan mukaan la 7.9.2019, kilpailuvastaava@spky.fi.

Mukaan mahtuu noin 35 koirakkoa, tarkka määrä tarkentuu elokuussa ennen ilmoittautumisten alkamista. Tarkemmat tiedot lähempänä kotisivuilla spky.fi ja Paimenpostissa.

SM-viikonlopun lähdöt ovat samalla EM ja MM 2020 maajoukkuekarsintalähtöjä.

Kisamaksu 70e jäsen (100e ei jäsen) kattaa SM-kisaviikonlopun kaikki lähdöt

Kisatili: FI19 5016 0620 0402 70 (viite 4433)

Raaseporissa järjestetään paimennuskauden 2019 ykköstapahtuma

Suomen paimenkoirayhdistys SPKY ry järjestämä joka syksyinen paimennuksen Suomen mestaruuskilpailu kilpaillaan jo 36. kerran. Viime vuonna tutuksi tullut ja loistavasti toiminut PM-kisan peltoaukeama toimii jälleen suurkilpailuareenana perjantaista sunnuntaihin 4.–6.10.2019. Kesän aikana karsitaan III luokassa esikarsintojen kautta SM-kilpailuihin. Perjantain ja lauantain karsintakilpailuissa valikoituvat sunnuntain 15 finalistia. Finaalissa koirakot taistelevat tiensä läpi kansainvälisen tason tuplahakuradan isojakoineen. Kisaan valikoidaan gotlanninlammaspohjaisia risteytysuuhia ja karitsoja.

Järjestelyt rautaisissa käsissä, kisapaikka testattu

Annika Paarvio on lupautunut yhteistyökumppaneineen järjestämään tämän vuoden SM-kilpailut. Paimenkoiraväki ja yleisö toivotetaan tervetulleeksi SM-kilpailuihin upeaan Tammisaareen. Peltoalue, jolle kisat on tarkoitus tuoda, esiintyi viime vuonna edukseen Suomen isännöimissä ja erittäin hyvin onnistuneissa PM-kisoissa.

Tällä kertaa kilpaillaan gotlanninlammaspohjaisilla risteytysuuhilla ja –karitsoilla. Toiveena on saada koirakoille hiukan keveämmät ja liikkuvammat kisalampaat. Kesän mittaan Paarvio ja alueen muutamat muut lampurit testaavat eläinten soveltuvuutta kisakoitokseen. Silloin, kun tässä tehtävässä onnistutaan hyvin, voi olettaa kisojenkin menevän sujuvasti. Muutenkin raaseporilainen kisakoneisto on testattu ja todettu viime kesän perusteella varsin toimivaksi. Puitteet ja tarvikkeisto löytyvät ja henkilökuntaakin saadaan varmistamaan kisojen onnistuminen.

Tuomari ulkomailta

Suomen paimenkoirayhdistyksen kauden pääkilpailuun hankitaan aina kansainvälisen tason kilpatuomari. Nyt varmistusta tuomarista ei vielä ole saatu. Tuomari ilmoitetaan hyvissä ajoin yhdistyksen nettisivuilla ja Facessa.

I N F O

Lammaspaimennuksen SM 2019 Raasepori 4.–6.10.2019

Kilpailuaikataulu:
Pe klo 8.00 I karsintalähtö (tuomaripuhuttelu ennen) 30 – 35 koirakkoa
La klo 8.00 II karsintalähtö (tuomaripuhuttelu ennen) 30 – 35 koirakkoa
Su klo 8.00 SM-finaali 15 koirakkoa

Lisätietoja:
Suomen Paimenkoirayhdistys SPKY ry. www.spky.fi
Vastaava järjestäjä: Annika Paarvio,
Tuomari: ilmoitetaan myöhemmin
Kilpailusihteeri: Tiina Mäkelä, 041-462 4987 s-posti: kilpailuvastaava@spky.fi
Kilpailupaikka:
Ajo-ohje:
Ruokailu:
HUOM: Suosituksena retkituoli ja sateenvarjo mukaan. Kannatamme roskatonta retkeilyä, oma muki mukaan -suositus. Mahdolliset lemmikit talutushihnassa. Koirien jätökset kerättävä roska-astioihin. Paikan päällä kuivakäymälä.

Ilmoittautuminen alkaa SM-karsintalistan mukaan 7.9.2019, kilpailuvastaava@spky.fi.
Mukaan mahtuu max. noin 35 koirakkoa, tarkka määrä tarkentuu elokuussa ennen ilmoittautumisten alkamista. Tarkemmat tiedot lähempänä kotisivuilla spky.fi ja Paimenpostissa.

VAPAA PÄÄSY! TERVETULOA!