Hallituksen päätös karsintakilpailuista 1.1.2019 alkaen

SPKY:n kilpailut 1.1.2019 alkaen
SPKY järjestää seuraavanlaisia kilpailuja:
Lammaskilpailuja:
Kilpailuja luokissa 1, 2 ja 3
Maajoukkuekarsintakilpailuja vähintään 6 kpl.
SM-kilpailut, jotka ovat myös maajoukkuekarsintakilpailut (kaikki päivät)
1- ja 2-luokan mestaruuskilpailut
Nautakilpailuja:
Kilpailuja luokissa 1 ja 2.
Nautamestaruuskilpailut

Maajoukkuekarsintakilpailuihin osallistumisen edellytys
Osallistumisoikeus maajoukkuekarsintoihin:
Kun saavuttaa kaksi kertaa 70% SPKY:n 3-luokan kilpailun maksimipistemäärästä kuluvana kalenterivuotena, on oikeus osallistua maajoukkuekarsinta- ja SM-kilpailuihin. Hyväksyntäprosenttirajaa voidaan tarvittaessa tarkastella vuosittain koirakoiden yleisen tason muuttuessa. Ei kuitenkaan kesken kauden.
Maajoukkuekarsintakilpailujen koko on 30-35 koiraa riippuen järjestävän tilan kapasiteetista. Mikäli maajoukkuekarsintakilpailuihin ei tule tarpeeksi osallistumisoikeuden täyttäviä koiria, ajetaan kilpailu pienemmällä koiramäärällä.
Jos osallistujia tulee enemmän kuin mahtuu, karsitaan koiria listan loppupäästä. Mikäli samat pisteet, OLF jne ratkaisee. OLF:t jne lasketaan molemmista tuloksista yhteen.
Mikäli maajoukkuekarsintakilpailut eivät tule täyteen, maksetaan järjestäjälle kuitenkin suunnitellun paikkamäärän mukaisesti.

Maajoukkuekarsintajärjestelmä alkaen 1.1.2019
Maajoukkuekarsinnoista: min 6 lähtöä, joista neljä parasta tulosta lasketaan. Tulokset oltava vähintään kahdelta eri tilalta.
Maajoukkuekarsinnoissa käytetään ensisijaisesti ulkomaista tuomaria.
Maajoukkuekarsinnat ja SM:t ilmoitetaan min. 4 vkoa ennen.
Ilmoittautumisajan jälkeen voi jälki-ilmoittautua, mikäli kilpailussa on tilaa ja osallistumisoikeus maajoukkuekarsintoihin täyttyy.
SPKY:n normaalikisat ilmoitetaan niin, että kilpailusta ilmoittamisen ja kilpailuun ilmoittautumisen väliin on jäätävä min. 4 päivää. Nopeissa kutsuissa aikataulu sovittava kilpailuvastaavan kanssa.
Ilmoittautumisaika kaikkiin ilmoitetaan kilpailukalenterissa.
Maajoukkuekarsintatulokset lasketaan edelleen suhteellisella pistelaskulla voittajan pisteistä.
Uutena asiana: SM-finaali lasketaan mukaan maajoukkuekarsintatuloksiin suhteellisella pisteytyksellä, kuten muutkin karsintapäivät. Tämä toimii ikään kuin bonuksena koirakoille, jotka pääsevät SM:ssä finaaliin.
Mikäli ensimmäiseen karsintakilpailuun mennessä ei ole riittävästi osallistumisoikeuden omaavia koirakoita, katsotaan osallistumisoikeus vapaina oleville paikoille edellisen kauden listalta. Poikkeuksena vuosi 2019, jolloin käytetään 2018 SM-listaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *