Nordic Nursery 2019 kilpaillaan Lekebergassa tulevana viikonloppuna

Bergslagenin paimenkoirayhdistys toivottaa kilpailijat tervetulleiksi tulevana viikonloppuna 9.-10.11.2019 monelle suomalaisellekin tutulle Ingrid ja Nils Drakenbergin omistamalle Lekebergan tilalle Vintrosaan Ruotsiin, jossa tämän vuotinen Nordic Nursery kilpaillaan. Tuomariksi on saatu erittäin menestynyt ja tunnettu skotti Bobby Dalziel. Vaikka Dalziel on itse viime vuosina vähemmän kilpaillut, on hänen meriittilistansa silti monen vuosikymmenen ajalta niin paimenkoirakilpailijana, kouluttajana kuin tuomarina melko lailla vailla vertaa.

Nordic Nursery eli nuorten alta 3-vuotiaiden koirien pohjoismainen mestaruuskilpailu on kilpailuna vakiinnuttanut asemansa yhtenä syksyn kiinnostavimmista kansainvälisistä tapahtumista. Silloin esiin marssii pohjoismaisen paimennuksen tulevaisuus nuorten koirien näyttäessä tämän hetkistä osaamistasoaan ja lahjojaan. Kilpailua seurataan yleensä tiiviisti LIVE streamin ääressä niin Pohjoismaissa kuin muuallakin paimentavassa maailmassa. Varsinkin Briteissä talvikaudelle ajoittuvat Nursery kilpailut ovat nuorien koirien kouluttamisen ja myynnin kannalta tärkeä ikkuna koko paimenkoirayhteisölle.

Jokaisella maalla, Norja, Ruotsi, Suomi, Tanska ja Färsaaret, on kilpailussa paikat 10:lle ohjaajalle ja koiralle. Mikäli jostain maasta ei saada 10 koiran joukkuetta, voidaan tyhjät paikat antaa toisen maan koirakoille. Viisi parasta suoritusta lasketaan joukkuekilpailun hyväksi. Rata on täysi Openin (III luokan) rata, joka ajetaan siis tolpalta. Kahden päivän yhteistulos määrää sijoittumisen Nordic Nurseryssa.

Suomen joukkueessa tänä vuonna kilpailevat

Ohjaaja/ Koira Paikkakunta Koiran ikä Sukupuoli
Jani Hurme / Päättymätön Loiste ”Ilona” Oulu 2 v 11 kk narttu
Jonna Paasila / Muscida’s Boomer ”Sumo” Vantaa 2 v 8 kk uros
Juha Moisander / Light Orimattila 1 v 10 kk narttu
Elisa Kotikoski / Jack Somero 1 v 8 kk uros
Kari Kotikoski / Glencar Bruce Somero 1 v 7 kk uros
Kari Kotikoski / Muscida’s Baxter ”Robbie” Somero 2 v 8 kk uros
Josefin Norrback / Räfbackens Nakz ”Affe” Närpes 3 v uros

Kilpailun Facebook-ryhmä Nordic Nursery 2019 https://www.facebook.com/groups/756859381420983/