Suomen Paimenkoirayhdistys ry.

Jos sinulla on laidunnettavia lampaita, lypsykarjaa, lihakarjaa tai lintuja, ja olet valmis näkemään vaivaa kouluttaaksesi itsellesi työkaverin, sinun kannattaa hankkia paimenkoira. Paimentavaa työkoiraa ei koskaan pidä hankkia vain seurakoiraksi. Se on energinen eläin, jolla on pakonomainen tarve saada tehdä töitä.

SPKY:n rekisteröimä paimenkoira on vähennyskelpoinen maatalousverotuksessa tiloilla, joilla pidetään laidunnettavaa karjaa. Yhdistyksen työkoirarekisteriin on merkitty yli 2300 koiraa (bordercollie 2109 kpl, working kelpie 187 kpl, australianpaimenkoira 1 kpl), jäseniä yhdistyksessä on yli 630.

SPKY pyrkii avustamaan ja tukemaan paimenkoirakurssien, harjoitusten, kilpailujen ja näytösten järjestämisessä, kuten vuosittain järjestettävillä  ELMA -messuilla Helsingissä.

Yhdistys järjestää paimenkoirien SM-kilpailut sekä opastaa ja neuvoo jäseniään paimenkoira-asioissa, kuten niiden koulutuksessa ja jalostuksessa. Lue lisää SPKY:n historiasta.

Joulurauhaa ja onnea vuodelle 2019!

Rauhallista joulua ja onnea vuodelle 2019!

Tänä vuonna juhlitaan pyöreitä – tule mukaan!

Yhdistys on perustettu vuonna 1978, joten vuosi 2018 on yhdistyksen 40. juhlavuosi. Pyrimme juhlistamaan yhdistystä eri tapahtumissa ja kilpailuissa. Paimenpostissa juhla näkyy jokaisessa numerossa jollakin tavoin. Hyviä ideoita ja ajatuksia otetaan vastaan! Otamme mielellämme jäsenistön juttuja, kuvia ja muistoja 40-vuotiselta taipaleelta vastaan ja julkaisemme niitä Paimenpostissa.

Lehteen voitte olla yhteydessä paimenposti@gmail.com osoitteen kautta. Rohkeasti juttujen kanssa esiin!

Suomen paimenkoirayhdistyksen kilpailuja sponsoroi Bozita Robur, joka on Doggy AB:n tuotemerkki.

Suomen Paimenkoirayhdistys löytyy myös Facebookista!

Suomen Paimenkoirayhdistys ry