Aluevastaavat

Aluevastaava on paimenkoira-aktiivi, joka on yhdistyksen kouluttama, tuntee oman alueensa paimenkoira-asiat ja on halukas kouttamaan työssään paimenkoiraa tarvitsevia. Aluevastaava tuntee myös yhdistyksen toiminnan. Häneltä voit pyytää apua suunnitellessasi paimenkoiran hankintaa, etsiessäsi harjoituspaikkaa tai kun tarvitset tietoa erilaisissa paimenkoiria koskevissa asioissa, kuten ruokinnassa, koiran käyttäytymisessä työssä, pennun valinnassa tai paimenkoiran käyttöön liittyvissä ongelmissa.

Aluevastaavat järjestävät treenejä ja kursseja joko itse tai yhdessä lähiseudun muiden tilojen kanssa. Harjoitus- ja koulutustoiminta on ollut viime vuosina aktiivista, ja sen myötä koulutettujen ja töissään hyvin toimivien koirien määrä näyttäisi olevan lupaavassa kasvussa.

Varsinais-Suomi ja Etelä-Häme

Lounaisessa Suomessa aluevastaavina toimivat Nina ja Petri Keski-Korpela Valkeakoskelta. Pete on käynyt auttamassa tiloilla tilallisia heidän koiriensa kouluttamisessa ja ollut kursseilla vierailevana kouluttajana. Jos haluat järjestää kurssin omalla tilallasi, mutta kouluttaja puuttuu, niin ota yhteyttä.

Ninalta ja Peteltä voi kysyä apua kaikenlaisiin paimennuspulmiin. Jos vastausta ei löydy heti, he auttavat etsimään sen tahon, josta vastaus löytyy. Koulutuksessa pystytään auttamaan lähinnä bordercollieita ja kelpieitä. Ninan tavoittaa puhelinnumerosta 040 – 529 3926, sähköpostitse: nina.keskikorpela(at)gmail.com ja Petrin puhelimesta 050 – 563 4979, sähköpostitse petri.keskikorpela(at)gmail.com.

Itä-Uusimaa

Itä-Uudellamaalla aluevastaavana toimii Nilla Salonen, jonka perinnebiotooppialueita hoitaa 40 uuhta, joista osa toimii harjoituslampaina treeneissä. Harjoituksia hän järjestää säännöllisesti. Parasta treeniaikaa on talvi, joten se kannattaa hyödyntää. Nillan tavoittaapuhelimesta 040 – 722 2917 ja sähköpostitse nilla.salonen(at)elisanet.fi.

Kymenlaakso

Piilolan Katri toimii aluevastaavana Kymenlaaksossa ja hänen treenipeltonsa löytyy lypsykarjatilalta Haminasta. Kymenlaaksossa on useita aktiivisia harjoittelijoita ja kilpailijoita, joten seudulla saa sekä neuvoja että henkistä tukea isommalta tiimiltä. Katrilla järjestyvät sekä nauta- että lammastreenit. Myös kursseja on järjestetty ohjaajille ja koirille.

Katri ottaa koiria myös koulutukseen, jos omat taidot eivät tunnu riittävän. Katri on SPKY:n jalostustoimikunnassa, hoitaa SPKY:n bordercollieiden pentuvälitystä ja rekisteriä, eli hän on todellinen tietolähde koiraa etsiville. Katrin tavoittaa puhelimesta 050 – 563 6348 ja sähköpostitse osoitteesta katri.piilola(at)live.fi.

Pohjois-Häme ja Etelä-Pohjanmaa

Pohjois-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan alueella toimii Marjatta Jaatinen Juupajoelta. Häneltä saa neuvoja alkuun pääsemiseksi. Jatalla on treeniin sopivia nuoria uuhia ympäri vuoden. Aivan aloittelijoita hän ei pysty ottamaan treenaamaan, koska oma loukkaantunut polvi ei kestä juoksemista. Marjatan puhelinnumero on 050 – 381 5161 ja sähköposti marjatta.jaatinen(at)elisanet.fi.

Savo

Savon sydämessä Juvalla toimii Heikki Teittinen, joka on saanut innostettua lähiseudun karjaihmiset treenaamaan talvikaudella viikoittain. Harjoittelu on niin systemaattista, että koirien kehityksestä pidetään treenipäiväkirjaa, jolloin jokainen voi nähdä oman ja koiransa kehittymisen. Harjoituseläiminä ovat naudat eli eri-ikäiset vasikat ja hiehot. Lammastreenejä on järjestetty lähiseudun lammastiloilla.

Heikin tavoittaa puhelinnumerosta 0400 – 752 780 ja sähköpostitse osoitteesta heikki.teittinen(at)muumaa.fi.
Juvan seutukunnalla harjoituspaikkoja on useita ja paimenkoiratoiminta harjoituksineen, kursseineen ja kilpailuineen on ollut vilkasta ja vakiintunutta jo parikymmentä vuotta.

Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjalan vaaroilla, Kiteellä, vaikuttaa Minna Eronen. Minnan ja Santerin emolehmätilalla on nautojen lisäksi lampaita, joten sekä säännöllisiin treeneihin että kursseihin on hyvät olosuhteet. Minna on käynyt neuvomassa myös muiden tilojen harjoituksissa ja luennoimassa eri tilaisuuksissa paimenkoirien käytöstä pääasiassa nautapuolen ihmisille. Minnan tavoittaa puhelimitse numerosta 050 – 586 5056 ja sähköpostitse osoitteesta eronen.minna.27(at)gmail.com.

Pohjois-Savo ja Kainuu

Pohjois-Savon ja Kainuun rajamailla Nilsiässä, Vieremällä, Sonkajärvellä ja lähikuntien alueella on aktiivisten karjaihmisten tiimi, joka on harjoitellut säännöllisesti ja auttanut erityisesti aloittelevia ohjaajia ja koiria opin tielle. Alueellisina yhdyshenkilöinä ja tietolähteinä toimivat nyt Eija Huusko, Mintti Lindsberg ja Heli Laajalahti.

Eija vaikuttaa Halunassa ja hänet tavoittaa numerosta 044-5523 207 ja sähköpostitse osoitteesta maalainen75(at)gmail.com. Mintti asuu Rautalammilla ja hänet tavoittaa sähköpostitse osoitteesta mintti(at)pp1.netsor.fi ja puhelimitse numerosta 040-5808704. Heli toimii Iisalmessa ja hänet tavoittaa numerosta 044 -074 1890 ja sähköpostitse heli.laajalahti(at)gmail.com. Alueen porukka pitää yhteyttä facebookissa ryhmässä, jonka löytää osoitteesta www.facebook.com/Paimennustreenit.

Keski-Pohjanmaa

Keski-Pohjanmaalla aluevastaavana toimii Hanna-Mari Laitala Kannuksesta. Hanna-Mari on johtajana Keski-Pohjanmaan  koulutusyhtymässä Kannuksen yksikön kennellinjalla. Hanna-Marin puhelinnumero on 050 – 542 4206 ja sähköposti hanna-mari.laitala(at)kpedu.fi.

Pohjois-Pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaalla neuvoja ja harjoituksia voi kysellä Terhi Kälkäjältä Oulaisista. Yhteystiedot Sivakan tila, Sivakantie 341, 86300 OULAINEN. Puh. 044 3264826, sähköposti terhi.kalkaja@gmail.com

Lappi

Lapin aluevastaavana toimii Maarit Kyöstilä.  Ranuan ja Posion sekä Muonion ja Tervolan suunnalla on nykyisin aktiivisia treenaajia. Yhteystietoja voi kysellä Maaritilta puhelinnumerosta 040 – 750 7762 ja sähköpostista  maarit.kyostila(at)gmail.com. Myös Facebook -ryhmään Pohjoisen paimentajat voi liittyä seuraamaan ja kysymään vinkkejä ja treenejä.

Suomen Paimenkoirayhdistys ry