Hallitus tiedottaa kilpailuasioista

Vuoden 2021 paimennuksen suurkilpailut

Koronatilanteesta johtuen kaikki tuleva on epävarmaa, myös ensi kesän paimennuksen suurkilpailut. Tämänhetkisen tiedon mukaan EM-kisat (Continental Sheepdog Championship) pyritään järjestämään Hollannissa 11.-15.8.2021. Suomessa on maajoukkueen karsintakisat pidetty ja tämän karsintalistan mukaan hallitus nimeää joukkue kevään kokouksessa.

Paimennusmaailman megatapahtuma World Trial Englannissa on ilmoitettu peruutetuksi koronatilanteen takia myös vuodelta 2021. International Sheep Dog Society tiedottaa myöhemmin tilanteesta lisää. Mitään tietoa ei vielä ole, järjestetäänkö kisat milloin uudestaan ja millaiset mahdolliset uudet karsinnat niihin tulee. Jäämme odottamaan ISDS:n tiedotteita asiasta.

Seuraavien pohjoismaiden mestaruuskilpailuiden järjestämisestä ei ole tullut SPKY:lle mitään tietoa. Vuonna 2018 kisat pidettiin Suomessa ja 2019 Norjassa, joten seuraavina vuorossa olisi Ruotsi tai Tanska. PM-kisoja ei ole järjestetty samana vuonna kuin World Trial, joten tämän asian suhteen myös jäämme odottamaan lisätietoja.

NautaPM-kilpailut on tarkoitus järjestää Suomessa Juvalla 2021, tarkka ajankohta selviää talven aikana. Karsintakilpailut näihin kisoihin on pidetty ja tämän listan mukaan joukkue nimetään myöhemmin kisan yksityiskohtien selvittyä keväällä 2021.

Karsinnat

Karsintajärjestelmät maajoukkueeseen, Nordic Nurseryyn, nautakisoihin ja mahdollisiin Young Handler kisoihin säilyvät ennallaan vuonna 2021. Karsintasäännöt löytyvät kokonaisuudessaan SPKY:n kotisivuilta kohdasta Toiminta -> Kilpailut -> Maajoukkueen karsinta

Alle 3-vuotiaiden koirien kilpailujen edistäminen

Nuorten koirien kilpailemisen edistämiseksi on kokeiltu vuonna 2020, että kilpailupäivänä alle 3-vuotias koira saa kisata sekä kakkos- että kolmosluokassa ohjaajan päätöksen mukaisesti. Koiran täytettyä kolme kilpailee se ylimmässä luokassa missä se on startannut. Kokeilua jatketaan vuodella ja kokeilu on voimassa 1.4.2020 -31.12.2021.
Paras alle kolmivuotias koira palkitaan esikarsintalistan (3-luokka) tulosten perusteella, mukaan lasketaan tulokset, jotka saavutettu ennen koiran kolmivuotissyntymäpäivää. Palkitaan vuosikokouksessa kiertopalkinnolla.

CSCC-edustajan tehtävän määräaikaisuus

Päätettiin tehdä CSCC-edustajan tehtävästä kolmevuotinen. Saman henkilön toimikausien lukumäärää ei rajata.

Tuomarikriteerien päivitys

Tuomarikriteerit on päivitetty 22.11.2020. Käytäntö tuomarikokelaaksi hyväksymisessä on, että kilpailutoimikunta kutsuu tähän kunniatehtävään ja tekee siitä esityksen hallitukselle. Hallitus päättää tuomarikokelaaksi hyväksymisestä kokonaisarvioinnnin perusteella.

Saadakseen tuomarioikeudet on tuomarikokelaan:
1) Suoritettava koearvosteluja viidestä eri kilpailusta ja kolmesta eri kilpailuluokasta. Kaikki kilpailuluokat tulee arvostella kokonaisuudessaan. Niistä vähintään kaksi pitää olla kolmosluokan kilpailuja. Jokaisen kilpailun tulee arvostella eri tuomari. Kolmosluokasta tulee arvostella vähintään 30 suoritusta. Koearvostelut suoritetaan kilpailukaavakkeelle, johon alle tulee arvostelevan tuomarin kommentit ja allekirjoitus hyväksynnän merkiksi. Tuomarikokelas huolehtii koearvostelulomakkeiden sekä kilpailun virallisten lopputulosten dokumentoinnista (valokuvat) ja toimittaa ne tuomarihakemuksen liitteenä kilpailutoimikunnalle.
2) Tuomaripäiville osallistuminen: Ennen koeajan päättymistä on osallistuttava vähintään kaksi kertaa kilpailutuomaripäiville.
3) Toimittava sihteerinä ainakin kerran joka luokassa samana tai enintään koearvostelua edeltävänä vuonna.
4) Oltava kilpaillut ylimmässä luokassa.
5) Tuomarioikeudet myönnetään aina 12 kk koeajalla.
6) Tuomarin tulee olla Suomen Paimenkoirayhdistyksen jäsen.

Roburin sponsoroimat kilpailupalkinnot

Kilpailuluokan tai –päivän päätteeksi jaetaan palkinnot, yhdistyksen pääsponsori on Bozita Robur. Palkinnon saaja tai hänen edustajansa ottaa vastaan palkinnon. Sponsorinäkyvyyden takaamiseksi toivotaan, että palkinnon saanut kilpailija on vastaanottamassa palkinnon ja jää valokuvattavaksi. Lunastamattomia ruokasäkkejä ei toimiteta jälkikäteen. Jos kilpailija ei vastaanota säkkiä kilpailupäivän aikana, palautuu säkki yhdistykselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *