Hallitus tiedottaa muutoksista kilpailusääntöihin sekä osallistumisoikeuksista maajoukkuekarsintakilpailuihin

Muutoksia kilpailusääntöihin

Hallitus on hyväksynyt seuraavat kilpailutoimikunnan esitykset muutoksista kilpailusääntöihin:

  • luokan 1 hakumatka 70–100 m
  • luokan 2 hakumatka 100–200 m
  • luokan 1 poispäinajon pituus mielellään 100 m
  • luokan 2 ensimmäisen poispäinajon sivun pituus mielellään 100 m
  • jos luokan 3 hakumatka on minimi, tulisi koko ajomatkan olla vähintään 300 m.

Osallistumisoikeus maajoukkuekarsintakilpailuihin 

Kun saavuttaa kaksi kertaa 65 % SPKY:n 3-luokan kilpailun maksimipistemäärästä kuluvana kilpailukautena, on oikeus osallistua maajoukkuekarsinta- ja SM-kilpailuihin.

Hyväksyntäprosenttirajaa voidaan tarvittaessa tarkastella vuosittain koirakoiden yleisen tason muuttuessa. Ei kuitenkaan kesken kauden.

Maajoukkuekarsintakilpailujen koko on 30 – 35 koiraa riippuen järjestävän tilan kapasiteetista. Mikäli maajoukkueen karsintakilpailuihin ei tule tarpeeksi osallistumisoikeuden täyttäviä koiria, ajetaan kilpailu pienemmällä koiramäärällä.

Jos osallistujia tulee enemmän kuin mahtuu, karsitaan koiria listan loppupäästä. Mikäli samat pisteet, OLF jne. ratkaisee. OLF:t jne. lasketaan molemmista tuloksista yhteen.

Mikäli maajoukkuekarsintakilpailut eivät tule täyteen, maksetaan järjestäjälle kuitenkin suunnitellun paikkamäärän mukaisesti.

Maajoukkuekarsinnoista: min. 6 lähtöä, joista neljä parasta tulosta lasketaan. Tulokset oltava vähintään kahdelta eri tilalta.

Karsintakilpailuissa käytetään ensisijaisesti yhtä ulkomaista tuomaria, vaihtoehtoisesti voidaan käyttää kahta kotimaista tuomaria.

Maajoukkuekarsinnat ja SM-kilpailut ilmoitetaan min. 4 viikkoa ennen. Ilmoittautumisajan jälkeen voi jälki-ilmoittautua, mikäli kilpailussa on tilaa ja osallistumisoikeus maajoukkuekarsintoihin täyttyy. Ilmoittautumisaika kaikkiin kilpailuihin ilmoitetaan kilpailukalenterissa.

Maajoukkuekarsintatulokset lasketaan suhteellisella pistelaskulla voittajan pisteistä. SM-finaali lasketaan mukaan maajoukkuekarsintatuloksiin suhteellisella pisteytyksellä, kuten muutkin karsintapäivät. Tämä toimii ikään kuin bonuksena koirakoille, jotka pääsevät SM:ssä finaaliin.

Mikäli ensimmäiseen karsintakilpailuun mennessä ei ole riittävästi osallistumisoikeuden omaavia koirakoita, koska ei ole pystytty järjestämään tarpeeksi kilpailuja force majoure-syystä (epidemia, luonnonolot, eläintaudit, tms.) katsotaan osallistumisoikeus vapaina oleville paikoille edellisen kauden listalta.

SPKY:n normaalikisat ilmoitetaan niin, että kilpailusta ilmoittamisen ja kilpailuun ilmoittautumisen väliin on jäätävä vähintään 4 päivää. Nopeissa kutsuissa aikataulu on sovittava kilpailuvastaavan kanssa.

Ilmoittautumisaika kaikkiin ilmoitetaan kilpailukalenterissa.
Maajoukkuekarsintatulokset lasketaan edelleen suhteellisella pistelaskulla voittajan pisteistä.