KORONA-AJAN TOIMINTAOHJEET KILPAILUIHIN JA PERUSRADOILLE 2021

Nämä SPKYn korona-ajan ohjeet ovat voimassa toistaiseksi. Yhdistyksen hallitus seuraa tilannetta ja tekee tarvittavat muutokset. Kilpailun tai perusradan järjestäjä vastaa näiden ohjeiden noudattamisesta kilpailupaikalla.
1. Oireilevat henkilöt eivät saa osallistua kilpailuihin. Kisapaikalla noudatetaan Suomen hallituksen suosituksia omaehtoisesta karanteenista. Paikalle ei saa saapua, jos henkilöllä tai hänen perheenjäsenellään on koronaviruksen oireita tai mikäli henkilö on asetettu karanteeniin esimerkiksi altistumisen vuoksi. Osallistumismaksu palautetaan tilanteessa, jossa osallistuja epäilee sairastuneensa.
2. Tuloslappuja ei tehdä eikä jaeta kilpailun jälkeen. Kokonaistuloslista kuvataan ja julkaistaan Facebookissa sekä tallennetaan tulosjärjestelmään kuten ennenkin. Palkintojenjaossa noudatetaan turvavälejä (min. 2 metriä) ja ryhmäytymistä ei missään kilpailupäivän aikaisessa tilanteessa, kuten esim. tuomaripuhuttelu tai rataan tutustuminen, sallita.
3. Koirat ulkoilutetaan muualla jo aiemmin.
4. Yleisön tulo kilpailupaikalle on kielletty. Kyseessä ei ole yleisötilaisuus koronarajoitusten aikana. Jokaisen kilpailijan vastuulla on huolehtia turvaväleistä sekä tarvittaessa maskin käytöstä.
5. Varikolla on tarjolla käsidesiä ja suositellaan käsineiden käyttöä sekä turvavälien huomioimista, mikäli mahdollista.
6. Käsien desinfiointipiste, jota on mahdollisuus käyttää ennen kilpailusuoritusta ja sen jälkeen.
7. Jokainen osallistuja on itse velvoitettu noudattamaan näitä sääntöjä sekä ohjeistamaan katsojia.
8. Tuomareiden arvosteluvelvoitetta ei sovelleta vuonna 2021: tuomarioikeuksiin ei vaikutusta, vaikka ei arvostelisi kertaakaan kuluvana vuonna.
9. Riskiryhmäläisen osallistuessa perusrataan ja/tai kilpailuun tulisi olla etukäteen yhteydessä järjestäjään erikoisjärjestelyiden hoitamiseksi. Riskiryhmäläisten kannattaa punnita osallistumisen tarpeellisuutta.

SPKYn koronastrategiana on noudattaa annettuja suosituksia ja määräyksiä sekä kannustaa kaikkia jäseniä toimimaan vastuullisesti. Koko Suomen hyvinvoinnin ja tulevaisuuden kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että kaikki pyrkisivät toimimaan yhtäläisesti ja niin normaalisti kuin nykyisissä olosuhteissa ja ohjeistuksessa on mahdollista. Korostamme yleisten ohjeistuksien noudattamista mm. hygienian, turvavälien ja erilaisten suojainten käytön osalta. Seuraamme THL:n alueellisia suosituksia ja määräyksiä. Me kaikki voimme lisäksi omalla toiminnallamme ehkäistä epidemian leviämistä noudattamalla yleisiä ohjeita:
1. Oireiden ilmaantuessa mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
2. Pidä yli kahden (2) metrin turvaetäisyys muihin ihmisiin.
3. Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.
4. Käytä kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on muita ihmisiä.
5. Ota rokote, kun vuorosi tulee! Vaikka olisit rokotettu, käytä silti kasvomaskia ja pidä tarvittava turvaväli.

Kilpailijamäärät kisoissa ja palkintorehusäkit

Bozita Robur on Suomen paimenkoirayhdistyksen pääsponsori, sponsorisopimuksen mukaan Robur jakaa rehusäkkejä palkinnoiksi kisoihin ja saa sponsorinäkyvyyttä yhdistyksen julkaisuissa ja tapahtumissa. Sopimuksen mukaan enintään puolet kilpailun osallistujista voidaan palkita eli kisassa on oltava vähintään kuusi (6) osallistujaa, jotta kolme ensimmäistä voidaan palkita. Mikäli kisaajia on luokassa vähemmän, vain voittaja palkitaan rehusäkillä. SPKY:n kilpailusäännöissä on, että kilpailtavassa luokassa tulee olla vähintään kolme koiraa.

Kilpailun palkintorehusäkit jaetaan palkintojenjaossa. Jos palkittu henkilö ei itse pääse paikalle, voi hän valtuuttaa toisen henkilön ottamaan talteen palkintosäkkinsä. Palkintosäkkejä ei säilytellä tai toimiteta jälkikäteen, noutamatta jätetyt palkintosäkit palautuvat yhdistykselle.

Kisajärjestäjä huolehtii palkintorehusäkkien hankkimisen kilpailupaikalle, Robur- yhteyshenkilö on Kari Kotikoski (040-5237886 tai kari@kotikoski.fi). Ottakaa yhteyttä hyvissä ajoin, niin rehusäkit saadaan ajoissa järjestettyä kilpailupaikalle.

Koira- ja kisatietokanta testivaiheessa

Uusi koira-ja kisatietokanta on testivaiheessa, SPKY:n keskustelupalstalla on linkki tietokannan testiversioon. Käykäähän testaamassa ja kertokaa havaintonne!