Nautapaimennuksen EM kisavoitto Ruotsiin

Viikonloppuna 20.-21.7.2019 kilpailtiin Ranskan Juravuoristossa ensimmäistä kertaa EM-kilpailut nautapaimennuksessa. Osallistujia saapui Ruotsista, Ranskasta, Sveitsistä, Saksasta, Italiasta ja Suomesta. Suomen joukkueessä kilpailivat

Jennina Kilponen ja bc Torrie
Anniina Holopainen ja bc Hercule
Kaisa Hilska ja wk Freya
Kimmo Klossner ja bc Wenja
Helmi Salmiheimo ja bc Teho
Kaisla-Maria Hakala ja bc Ilpo

Kisajärjestelyt paikan ja kilpailussa käytettyjen Montbeliard-rotuisten hiehojen puolesta toimivat erinomaisesti. Eläinryhmien vaihdot hoidettiin ammattimaisen tehokkaasti. Lievää hämmennystä varsinkin pohjoismaisten kilpailijoiden mielessä aiheutti erikoinen tuomarointityyli ja hieman eteläeurooppalaisen häilyvä aikataulu. Kilpailun yhteyteen oli järjestetty mukava maaseutukarnevaali, ja katsojia kahden päivän aikana tapahtumassa kävi yli 500 henkeä.

Kuva: Helena Pesonen
Kuva: Helena Pesonen

Kilpailijat saatiin kuitenkin lopulta paremmuusjärjestykseen. Ensimmäisten Nauta-EM-kisojen voittajaksi kruunattiin ruotsalainen Ulf Carlsson ja Ladängs Xina. Sijat 2-4 menivät Ranskaan, Viidenneksi nousi ruotsalainen Viktoria Fornander ja Aramis, 6. Gunnar Forsberg ja Moy, myös Ruotsista.

Paras suomalainen oli tällä kertaa hienoilla ja tasaisilla suorituksillaan seitsemänneksi yltänyt Anniina Holopainen ja Hercule. Lietolainen Kaisa Hilska ja kilpailun ainoa working kelpie Freya olivat kymmenennellä sijalla. Muista suomalaisista Helmi Salmiheimo ja Teho olivat 14., Kaisla- Maria Hakala ja Tess 16., Kimmo Klossner ja Wenja 17. sekä Jennina Kilponen ja Torrie 19.

Suomen joukkue teki hienoa ja vaikuttavaa työtä. Joukkuekilpailun voitti Ranska, Ruotsi hopealla ja Suomi.komeasti pronssilla.

Lisää kilpailusta löytyy nettisivuilla: www.apctjuradoups.wixsite.com/internationalbovins