Päivitetyt koronaohjeet 14.6.2021

Päivitetyt (14.6.2021) koronaohjeet SPKY:n kilpailuihin ja perusradoille

Koronatilanteen helpottaessa yleisö on tervetullut seuraamaan kisoja ja perusratoja. Kilpailupaikan osoite ja kisan alkamisaika lukevat lähtölistassa. Lähtölistaan on myös kirjattu, onko kisapaikalla kanttiini vai omat eväät. Roskat laitetaan roskikseen tai viedään mukana pois.

Alueellisia koronarajoituksia noudatetaan, kilpailun/perusradan järjestäjä on velvollinen selvittämään mahdolliset alueella voimassa olevat kokoontumisrajoitukset.

Nämä SPKY:n korona-ajan ohjeet ovat voimassa toistaiseksi. Yhdistyksen hallitus seuraa tilannetta ja tekee tarvittavat muutokset. Kilpailun tai perusradan järjestäjä vastaa näiden ohjeiden noudattamisesta kilpailupaikalla.

  1. Oireilevat henkilöt eivät saa osallistua kilpailuihin. Kisapaikalla noudatetaan Suomen hallituksen suosituksia omaehtoisesta karanteenista. Paikalle ei saa saapua, jos henkilöllä tai hänen perheenjäsenellään on koronaviruksen oireita tai mikäli henkilö on asetettu karanteeniin esimerkiksi altistumisen vuoksi. Osallistumismaksu palautetaan tilanteessa, jossa osallistuja epäilee sairastuneensa.
  2. Tuloslappuja ei tehdä eikä jaeta kilpailun jälkeen. Kokonaistuloslista kuvataan ja julkaistaan Facebookissa sekä tallennetaan tulosjärjestelmään kuten ennenkin. Huolehditaan turvavälien pitämisestä ja vältetään lähikontakteja kilpailupaikalla.
  3. Varikolla on tarjolla käsidesiä ja suositellaan käsineiden käyttöä sekä turvavälien huomioimista, mikäli mahdollista.
  4. Käsien desinfiointipiste, jota on mahdollisuus käyttää ennen kilpailusuoritusta ja sen jälkeen.
  5. Tuomareiden arvosteluvelvoitetta ei sovelleta vuonna 2021: tuomarioikeuksiin ei vaikutusta, vaikka ei arvostelisi kertaakaan kuluvana vuonna.
  6. Riskiryhmäläisen, joka osallistuu perusrataan ja/tai kilpailuun, tulisi olla etukäteen yhteydessä järjestäjään erikoisjärjestelyiden hoitamiseksi. Riskiryhmäläisten kannattaa punnita osallistumisensa tarpeellisuutta.